Menu
DOELSTELLINGEN

De Rietveld Stichting (Stichting Auteursrechten dr. G. Th. Rietveld) beheert het intellectuele erfgoed van Gerrit Thomas Rietveld en streeft naar een bredere bekendheid met zijn werk voor nu en in de toekomst.

De Stichting is gevestigd in Amsterdam en werd in 1993 opgericht door Elisabeth Eskes-Rietveld, de oudste dochter van Gerrit Rietveld. Het huidige bestuur bestaat thans uit drie van zijn kleinkinderen.

De ontwerpen van Gerrit Rietveld zijn auteursrechtelijk beschermde werken. Het auteursrecht op het gehele oeuvre van Rietveld ligt bij de Stichting Auteursrechten dr. G.Th. Rietveld (Rietveld Stichting). Voor het gebruik van zijn werk is toestemming nodig van de Rietveld Stichting. Pictoright behartigt de auteursrechtelijke belangen van de Rietveld Stichting. Als u (een afbeelding van) het werk van Rietveld wilt gebruiken dient u dit met Pictoright te regelen. Zie de pagina Auteursrecht.

Het oeuvre van Gerrit Rietveld is ondergebracht in verschillende musea en instellingen. Zie de pagina Collecties.

De Rietveld Stichting heeft een aantal firma’s licenties verleend voor het produceren van door Rietveld ontworpen meubels en lampen. Zie de pagina Producenten.